Η Πάτμος - Ξενοδοχείο Βίλα Ζαχάρω στην Πάτμο, στη Σκάλα

Πάτμος: το νησί της Αποκάλυψης

H Πάτμος είναι ένας θρησκευτικός προορισμός με παγκόσμιο ενδιαφέρον χάρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και τη Μονή του Ιωάννη του Θεολόγου.

Ταυτόχρονα είναι ένας ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός, καθώς διαθέτει όλες τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές. Υπάρχουν 20 υπέροχες παραλίες, πανέμορφα αξιοθέατα, μονοπάτια για περιήγηση, αρχαιολογικοί χώροι, Μοναστήρια και Καθίσματα. Η Μονή του Θεολόγου με τον Βυζαντινό οικισμό της Χώρας, μοναδικό σε διεθνές επίπεδο, σε μαγεύει.

Η ιδιαιτερότητα της σε σύγκριση με τα άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά έγκειται στα θρησκευτικά της μνημεία, την ιερότητα και το μυστικισμό της και την αρχέγονη παράδοσή της. Το φυσικό περιβάλλον, η Αρχιτεκτονική, η γραφικότητα και η ήπια τουριστική της ανάπτυξη, την καθιστούν ένα ειδυλλιακό προορισμό.

Θεωρείται το δεύτερο μετά τα Ιεροσόλυμα Ιερότερο μέρος του κόσμου λόγω των γεγονότων που διαδραματίστηκαν εντός του Σπηλαίου, γι' αυτό και ονομάζεται Ιερουσαλήμ του Αιγαίου. Με το νόμο 1155/81 του Ελληνικού Κοινοβουλίου η Πάτμος ανακηρύχθηκε "Ιερό Νησί" και έχει ενταχθεί στους 7 καλύτερους Θρησκευτικούς προορισμούς της Ευρώπης μέσω του προγράμματος COESIMA .

 

Πάτμος: Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακό νησί και ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους συγκεντρώνοντας πολλά διεθνή βραβεία. Η UNESCO έχει ανακηρύξει στην Πάτμο 3 μνημεία Παγκοσμίου Κληρονομιάς, το Ιερό Σπήλαιο, την Ιστορική Μονή Θεολόγου με το περίφημο μουσείο της και τον προστατευόμενο αρχαιολογικό και παραδοσιακό οικισμό της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά Αρχοντικά.

Επίσης, ο γραφικός Κόλπος του Γροίκου ψηφίστηκε πρόσφατα από την αρμόδια επιτροπή του Ο. Η. Ε και συγκαταλέγεται στους 10 ωραιότερους κόλπους του κόσμου.

Έχει ψηφιστεί επανειλημμένως από διεθνείς οργανισμούς και περιοδικά ως κοσμοπολίτικο μαγευτικό νησί που είναι προικισμένο και ευλογημένο από το Θεό και τη φύση. Δεν είναι τυχαίο που την έχουν χαρακτηρίσει ως η ελίτ του τουρισμού.

Η Πάτμος ονομάζεται και νησί της Αποκάλυψης, λόγω του ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος συνέγραψε, στο ομώνυμο Σπήλαιο, το ιερό Βιβλίο της Αποκαλύψεως. Το ιερό σπήλαιο βρίσκεται τοποθετημένο στη πλαγιά μεταξύ της Σκάλας και της Χώρας και είναι ένα από τα σημεία αναφοράς όχι μόνο της Πάτμου, αλλά του χριστιανισμού παγκοσμίως. Από το 1999, μάλιστα, ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO μαζί με την Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Αυτό το νησί, όμως, δεν αποτελεί μόνο έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς, αλλά κρύβει τόσες εκπλήξεις και αντιθέσεις που όποιος κι αν το επισκεφθεί μόνο μαγεμένος θα μείνει. Το παραδοσιακό λευκό χρώμα, τα αρχοντικά και τα σοκάκια της κοσμοπολίτικης Χώρας, οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, η νυχτερινή ζωή στο γραφικό λιμάνι της Σκάλας ,τα μονοπάτια και οι διαδρομές, οι όμορφες παραλίες, συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των ξένων επισκεπτών, αλλά και εκείνων που επιζητούν ποιότητα χωρίς εκπτώσεις στις διακοπές τους.

 

Η Πάτμος και το Ιερό της Σπήλαιο**Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά των Pixels Patmos

Ενημέρωση για Covid-19:

Διαβάστε για την πολιτική μας και τις ενέργειες σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζουμε κατά του COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα εδώ